!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '181925660709807'); fbq('track', 'PageView'); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:2955594,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

5 feiten en fabels over 5G

We kunnen niet bepaald zeggen dat de berichtgeving over 5G het nieuws domineert, maar in de schaduw van alle coronaontwikkelingen houdt de opvolger van 4G de gemoederen soms toch behoorlijk bezig. Ook de Oaktree Group besteedt er graag aandacht aan. Zoals in deze nieuwsbrief, waarin we stilstaan bij vijf feiten en fabels over 5G.

  1. Er is een verband tussen 5G en het coronavirus.

Fabel. Er zijn zeker mensen die beweren dat er een link tussen 5G en corona is. Dat zijn waarschijnlijk mensen die nog steeds hopen op een handtekening van Elvis. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor een connectie tussen 5G en het coronavirus. En wij baseren ons liever op de wetenschap dan op complottheorieën op social media.

  1. 5G is véél sneller dan 4G

Feit. Hoewel je op basis van de naam zou kunnen concluderen dat 5G slechts 25% sneller is dan 4G, is de netwerksnelheid van 5G honderden keren hoger. Een test van Samsung wijst uit dat 5G snelheden van 1,25 Gigabyte per seconde kan halen.  Daardoor gaat met name het Internet of Things (IoT) een flinke vlucht nemen. Binnen afzienbare tijd kunnen met 5G nieuwe, innovatieve toepassingen gerealiseerd worden die met 4G niet mogelijk zijn. Denk aan gezondheidszorg (opereren op afstand), transport (zelfrijdende auto’s), slimme huishoudelijke apparaten en verregaande automatisering en robotisering van industriële productieprocessen (zoals volautomatische containerterminals) en transport (drones die pakketjes afleveren).

  1. Ik doe er verstandig aan om nu al een 5G-compatibele telefoon te kopen

Feit. We willen niet zeggen dat je je nog goed werkende telefoon direct moet inruilen voor een exemplaar dat klaar is voor 5G. Maar als je toch aan een nieuw model toe bent, is het slim om er een te kiezen met 5G ready op de doos. 5G komt – en is – namelijk sneller dan je denkt. T-Mobile belooft namelijk vóór het einde van 2020 5G in heel Nederland. Andere providers zijn vooralsnog wat voorzichtig, maar dat 5G onderweg is, is wel duidelijk.

  1. 5G-zendmasten zijn licht ontvlambaar

Fabel. Hoewel ze de laatste weken regelmatig in lichterlaaie gingen, zijn 5G-zendmasten niet meer of minder ontvlambaar dan 4G-zendmasten. Wel zijn het geliefde doelwitten voor pyromanen.

  1. 5G maakt gelukkiger

Fabel. Geluk zit in andere dingen dan de snelheid van je internetconnectie – dat hebben we zeker de laatste maanden duidelijk gemerkt. Niettemin opent 5G deuren die voorheen gesloten bleven; denk aan nieuwe IoT-toepassingen, zoals zelfrijdende auto’s en drones die luchtmetingen verrichten. En ook zakelijk gezien heeft 5G interessante nieuwe mogelijkheden om beter, slimmer en efficiënter te ondernemen. Daar vertellen wij van de Oaktree Group je graag alles over. En dat is wél een feit.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.