Coming soon: Microsoft New Commerce Experience

Als Azure-gebruiker ben je misschien al bekend met het fenomeen Microsoft New Commerce Experience (NCE). In 2022 trekt Microsoft deze experience door naar Microsoft 365 en Dynamics. Dit leidt natuurlijk tot vragen. Zoals: moet ik hier nu al op anticiperen, of wacht ik tot de looptijd van mijn contract bijna ten einde is en de Oaktree Group mij belt? Geen nood: wij komen op tijd met de juiste antwoorden.

Laten we eerst even beknopt toelichten van deze NCE inhoudt. Dit product is erop gericht om de aankoop en het verbruik van Microsoft Cloud Solution Partner (CSP)-producten te stroomlijnen en verbeteren. De volgende stap is de transformatie van Microsoft 365, Dynamics 365, Windows 365 en Power Platform naar New Commerce. Vanaf maart 2022 maakt Microsoft deze producten beschikbaar. Je hebt dan nog de keuze tussen de Legacy- en New Commerce-producten. Vanaf maart 2022 is alleen de new commerce-variant nog beschikbaar.

Wanneer is het New Commerce-programma voor mij van toepassing?
De NCE is in het leven geroepen om de aankoopervaring van Microsoft-licenties te verbeteren en bij voorkeur zo eenvoudig te maken als het gebruik van een appstore. Het programma is van toepassing voor elke klant die vandaag zijn huidige Microsoft-licenties via een CSP zoals de Oaktree Group aankoopt.

Wat betekent het New Commerce programma voor mijn bestaande licenties? En wat gaat er allemaal veranderen?
Binnen het bestaande CSP programma betaal je per maand of per jaar, maar het is een maandelijks opzegbaar contract. Zeg je een aantal licenties op, dan betaal je de volgende maand minder of zal je een creditnota ontvangen voor de licenties die je reeds vooraf betaald hebt. Binnen het New Commerce-programma ga je commitments aan met Microsoft. Deze kunnen zoals vandaag maandelijks of jaarlijks zijn. Op termijn is er ook sprake van een driejaarlijks commitmentmodel. Je zal dus vooraf een afspraak maken met je Microsoft-partner in welk commitmentmodel je wilt stappen. Indien je voor een jaarlijks commitment abonnement kiest, kan je nog steeds maandelijks betalen, maar is het niet opzegbaar gedurende je commitment-periode.

Wat zijn de voor- en nadelen voor mij als klant?
Heb je flexibiliteit nodig omdat je bijvoorbeeld met tijdelijke werkkrachten werkt? Dan kan je beter kiezen voor een maandelijkse commitment. Voor de stabiele massa aan licenties kan je dan beter kiezen voor een jaarlijks (en op termijn driejaarlijks) commitment, waardoor je aan een zeer voorspelbaar en voordeliger kostenplaatje komt. Het is ook mogelijk beide commitments te combineren.

Wat kost dit?
De prijzen zijn nog niet in beton gegoten; die kunnen in aanloop naar de start nog veranderen. Daarnaast zijn er ook nog andere factoren die een rol spelen. De gevolgen voor jouw organisatie lichten we graag in een persoonlijk gesprek toe!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.