Dental-zorg en de Oaktree Group:
slimme ICT-oplossingen zodat u nooit met de mond vol tanden staat

ICT-oplossingen voor de dental-zorg

De zorg is een van onze natuurlijke leefomgevingen van de Oaktree Group. Onze ICT-oplossingen komen zeer van pas binnen de zorg. Een sector waarbinnen ontzettend veel betekenisvol mensenwerk wordt verricht. En tegelijkertijd een sector met een hoge werkdruk en geen ruimte voor fouten en storingen. Gezondheidsgegevens, medicatie-informatie, patiëntendossiers en nog veel meer: alles moet op een buitengewoon betrouwbare, veilige en nauwkeurige manier worden verwerkt.

Mensen die in de (dental-)zorg werken hebben de waardevolle eigenschap dat ze vaak ontzettend goed met mensen zijn. De wijze waarom tandartsen en assistenten hun instrumenten bedienen is indrukwekkend, maar hun kennis van ICT is vaak iets minder ontwikkeld. Logisch ook; vaak hebben ze te weinig tijd om zich de – soms complexe – materie eigen te maken, want de focus ligt uiteraard op het verlenen van goede zorg. Dat laatste moet natuurlijk ook zo blijven. Toch is het een gemiste kans dat geavanceerde technologie slechts in beperkte mate wordt gebruikt. Onze ICT-oplossingen maken het werken namelijk in de zorg een stuk makkelijker.

De Oaktree Group in de dental-zorg

De Oaktree Group is actief in tal van branches, maar is met name gespecialiseerd in de dental- en andere zorg. Zo werken we veel voor tandartsenpraktijken en tandprothetische praktijken die zich liever richten op het verlenen van goede mondzorg dan op hun ICT. Deze praktijken helpen we met onze op maat gemaakte en gestroomlijnde totaaloplossingen, die bestaan uit onder meer slimme werkplekken, integrale netwerkoplossingen, digitale infrastructuur, security van topniveau en telecom. Wij beheren het gehele pakket. Zo heeft u voor al uw ICT-zaken slechts één aanspreekpunt en staat alles op één factuur. Wel zo efficiënt en overzichtelijk.

De toonaangevende pakketten van Salusys en Simplex zijn ons goed bekend. Dat geeft veel voordeel op het gebied van snelheid en registratie. Hierdoor houdt u meer tijd over voor uw patiënten.

Uitdagingen

We vertellen u vast niets nieuws als we zeggen dat de zorg meer dan voldoende uitdagingen kent, ook op het gebied van ICT. Digitale werkplekken zijn bijvoorbeeld niet altijd beschikbaar, waardoor u niet op ieder moment kunt beschikken over de data die u nodig heeft. Of mogelijk werkt u samen met meerdere leveranciers die elk een klein stukje van uw ICT-pakket beheren. Niet ideaal natuurlijk; het zorgt dikwijls voor ruis op de lijn, vingerwijzen, inefficiëntie en het ontbreken van een uniforme toekomststrategie. Wij weten precies waar de zorg behoefte aan heeft. Dus doen wij het beter en slimmer, zodat automatisering nooit een belemmering vormt. Integendeel; onze oplossingen helpen u verder.

En dan is er natuurlijk nog de AVG. Dat zorgverleners met gevoelige persoonsgegevens werken, is een open deur. Op privacygebied zorgt de Oaktree Group dat alle deuren – in elk geval voor onbevoegden – stevig in het slot blijven. We weten exact wat de AVG vereist en hoe we onze klanten kunnen helpen om privacyproof te werken. Zo staat u nooit met de mond vol tanden.

Samenwerking met Infomedics

De Oaktree Group werkt samen met Infomedics. Een partij die wel wat op ons lijkt: Infomedics helpt zorgaanbieders met hun administratie. Het bedrijf heeft met ons gemeen, dat ze het leven van de zorgmedewerker makkelijker maken. Daar doen we graag zaken mee.

Ontdek de Oaktree Group

Benieuwd wat de Oaktree Group voor uw organisatie kan betekenen? We vertellen het u graag. Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.