Een uitstekend signaal: Frankelandgroep vertrouwt op de Oaktree Group

We meldden het al eerder: de Oaktree Group is zéér actief binnen de zorgsector. Zo werken we intensief samen met de Frankelandgroep. Bij de Schiedamse zorginstelling dragen zo’n 1200 personeelsleden zorg voor ongeveer 800 hulpbehoevende ouderen. En toen de groep op zoek was naar een ICT-leverancier om de overstap van papieren naar Elektronische Cliënten Dossiers (ECD) mogelijk te maken, kregen wij een telefoontje …

De Frankelandgroep bestaat uit een thuiszorgtak en vijf locaties voor ouderenzorg in Schiedam en Vlaardingen. Om te garanderen dat dossiers snel en overal binnen de organisatie beschikbaar zijn, besloot de Frankelandgroep op enig moment over te stappen op digitale dossiers.

Voorwaarden
Er werd wel een belangrijke voorwaarde gesteld: de betrouwbaarheid en toegankelijkheid van het elektronische dossier moest op zijn minst even goed zijn als die van de papieren variant. Dat vraagt het nodige van het draadloze netwerk. Een harde eis was dat de dossiers van alle 800 bewoners áltijd en óveral beschikbaar moesten zijn. Storingen en vertragingen? Absoluut onbespreekbaar! Verder moest er genoeg capaciteit zijn om bewoners en hun bezoekers goede, snelle wifi te kunnen bieden.

Al met al een flinke klus. Voor dit project deed de Frankelandgroep een onderhandse aanbesteding. Uiteindelijk gunden ze deze opdracht aan ons, mede omdat Ruckus, leverancier van netwerkapparatuur zoals access points, onze preferred supplier is.

Aan de slag
Na de voorbereidingen stonden we te springen om aan de slag te gaan. Eerst lieten we experts van Ruckus de vijf zorglocaties doormeten, om te bepalen waar de access points geplaatst moesten worden. Daarna gingen we testen op twee afdelingen, verdeeld over drie vestigingen. Al snel ontdekte het testteam dat de Ruckus-apparatuur een significant beter signaal leverde dan andere geteste access points. Ook op bovenliggende verdiepingen was het signaal prima. In totaal plaatsten Ruckus en wij 328 access points, die een naadloze dekking garanderen. Het personeel van de Frankelandgroep heeft overal binnen het pand direct toegang tot het ECD, zonder opnieuw in te hoeven loggen.

De wifi-verbindingen zijn beveiligd met certificate-based EAP-TLS en WPA2-Enterprise. De meest recente updates worden voortdurend doorgevoerd. We maken gebruik van bewezen standaarden en voldoen aan de allerhoogste beveiligingsvereisten, zodat de privacy van de cliënten te allen tijde in veilige handen is.

Een uitstekend signaal
Momenteel is het netwerk al enige tijd volledig operationeel. En de Frankelandgroep is volledig content. “We zijn meer dan tevreden met het uiteindelijke resultaat. Dankzij de Ruckus BeamFlex-technologie hebben we overal binnen de groep een uitstekend signaal. Ook heeft de capaciteit van het netwerk ons tijdens drukke evenementen geen moment in de steek gelaten”, aldus Adrie Kagchelland, ICT-coördinator van de Frankelandgroep.

Hij is ook te spreken over het verloop van het project: “Het is een opvallend soepel project geweest. Door een goede voorbereiding kon het project na de testfase in negen weken worden afgerond. Het personeel van onze zorginstellingen is erg blij met de nieuwe mogelijkheden!”

Ook wij van de Oaktree Group kijken met voldoening terug op het project. Wanneer we eraan kunnen bijdragen dat zorginstellingen beter, veiliger en prettiger kunnen werken, doen we dat natuurlijk met liefde en plezier. Goede ICT: dat is ónze zorg!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.