Het gezicht achter de stem: Michiel Heinicke

Mogelijk hebt u regelmatig per telefoon of e-mail contact met medewerkers van de Oaktree Group. Om u toch een beeld te geven van onze mensen, laten we ze in deze rubriek wat meer over zichzelf vertellen. De beurt is aan Network Engineer Michiel Heinicke.

Wie ben je?
Mijn naam is Michiel Heinicke, ik ben 39 en heb een geregistreerd partnerschap met Cyndia. Ik heb een zoon: William van 3. Sinds augustus 2017 werk ik bij de Oaktree Group, als Network Engineer.

Wat doe je precies binnen de Oaktree Group?
In mijn functie als netwerkbeheerder houd ik mij bezig met het dagelijks beheer van de netwerken van onze klanten, zoals het oplossen van problemen of uitvoeren van mutaties. Denk daarbij aan issues of mutaties in netwerkapparatuur zoals switches, routers en firewalls. Ook moet ik zorgen dat de netwerken van onze klanten beschermd blijven tegen kwaadaardige aanvallen door bijvoorbeeld hackers. Dat doe ik door te zorgen dat alles altijd draait op de laatste firmwareversies en alle beveiligingsregels in de klantfirewalls goed zijn ingesteld. Ook ben ik nauw betrokken bij het uitvoeren van projecten bij zowel bestaande als nieuwe klanten.

Waardoor ga je met een goed gevoel naar huis?
Ik ga met een goed gevoel naar huis wanneer ik een lastig probleem heb opgelost of meters heb gemaakt met bijvoorbeeld een lopend project.

Waarom pas je zo goed bij de Oaktree Group?
Bij de Oaktree Group geniet je veel vrijheid. Je hebt geen managers die in je nek hijgen. Als je maar zorgt dat het werk op tijd en goed gedaan wordt. Ook komen er continu wel nieuwe uitdagingen op je pad. Daarnaast woon ik in Zaandam. Het is fijn om dicht bij kantoor te wonen. Ik heb nagenoeg geen reistijd.

Wat is jouw specialiteit?
Ik heb aardig wat invloed uitgeoefend op ons productportfolio. Ik heb bijvoorbeeld gezorgd dat wij naast Juniper-producten ook producten van Sonicwall zijn gaan leveren om onze klanten meer keuze te geven. Ik denk namelijk graag out-of-the-box. Dus creatief zijn en zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden.

Wat is, buiten je werk, je passie?
Mijn passie is muziek. Ik speel gitaar in een band en ben daarnaast ook platenverzamelaar. Ik heb thuis een collectie van ongeveer duizend platen in alle genres. Waarvan ik er elke dag wel eentje opzet.

Terug naar het nieuwsoverzicht