!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '181925660709807'); fbq('track', 'PageView'); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:2955594,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Het verschil maken in coronatijd

Net na de corona-uitbraak werd het rustiger op de snelwegen, maar nam de hoeveelheid telefoon- en dataverkeer enorm toe. Dat vraagt om technische aanpassingen, maar ook om extra flexibiliteit en inzet van de aanbieders. Accountmanager Rick van Leusden en salesmanager Michael Speijer, beiden werkzaam bij de Oaktree Group, vertellen over wat zij deden.

Rode kruis

Rick: “Het Rode Kruis is al lang een goede klant van ons. We zijn ook maatschappelijk partner van ze, trouwens. Het Rode Kruis neemt vaste en mobiele telefonie bij ons af. En infrastructuurverbindingen. Oftewel: verschillende kantoren, verspreid door het hele land, maken gebruik van onze verbindingen.”

“Toen het virus Nederland had bereikt en het land goeddeels op slot ging, wilden ze snel een hulplijn in het leven roepen. Een nummer voor kwetsbaren; mensen die een luisterend oor of advies nodig hadden.”

“Daarvoor deden ze natuurlijk een beroep op de Oaktree Group, als vaste partner. Uiteraard kwamen we meteen in actie. We hadden snel een bereikbaarheidsapplicatie beschikbaar gesteld. Ruim voldoende capaciteit voor vele duizenden bellers per dag. Natuurlijk wisten we op dat moment nog niet of dat voldoende zou zijn, want de hele situatie was nieuw. Maar onze applicaties zijn flexibel, dus uitbreiden of afschalen was geen probleem.”

“We hoorden van het Rode Kruis dat ze erg content waren over onze dienstverlening. En ondanks de trieste aanleiding, kijken wij ook met een goed gevoel terug op deze case. Het is dankbaar om op deze manier het goede werk van het Rode Kruis te kunnen ondersteunen.”

Protestante Kerk Nederland

 Michael: “Een groot deel van Nederland ging ineens thuiswerken en dat gold ook voor de kantoormedewerkers van de Protestantse Kerk Nederland. Om te garanderen dat hun werk zo goed mogelijk door kon gaan, hebben wij i.s.m. PKN het binnen recordtijd mogelijk gemaakt dat de medewerkers vanuit huis konden werken met hun eigen internetverbinding. Zo bleef hun bereikbaarheid gecontinueerd en konden ze tegelijkertijd naadloos samenwerken met alle collega’s.”

“Ook hebben we ondersteund met het inrichten van het Niet Alleen-telefoonnummer in de Cloud PBX. Dat staat voor Private Branch Exchange en dat is eigenlijk een telefooncentrale die door een bedrijf privé gebruikt wordt. Ook de inrichting van de teksten voor de keuzemenu’s regelden we.”

“Het Niet Alleen-nummer is in het leven geroepen om eenzame mensen in coronatijd extra hulp te bieden. Het is veelvuldig gebeld. Het initiatief was erg succesvol. Meer dan duizend organisaties sloten zich aan om hulp te bieden en er waren tachtig vrijwilligers die dagelijks de telefoon aannamen.”

Tijdens de rustige periode op kantoor, hebben we direct van de gelegenheid gebruikgemaakt om de internetverbindingen – die wij ook faciliteren – qua snelheid te upgraden, uit te breiden met een andere onderliggende access provider en deze volledig redundant te maken. Ondanks verschillende access providers kunnen de IP-adressen te allen tijde intact blijven, waardoor applicaties altijd kunnen blijven functioneren. Hierdoor is er voldoende bandbreedte voor de toekomst en is de kans tot volledige uitval tot een minimum beperkt. Valt een verbinding uit, dan neemt een ander deze volledig automatisch over. Dat is natuurlijk een geruststellende gedachte.”

Kunnen wij ook uw organisatie helpen? Neem contact met ons op voor een oplossing die uw bedrijfsvoering naar een hoger niveau tilt!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.