!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '181925660709807'); fbq('track', 'PageView'); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:2955594,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Nóg beter en veiliger: de Oaktree Group breidt datacenter uit

De vraag naar datacenters heeft in de laatste jaren een enorm hoge vlucht genomen. Deze vraag zal de komende jaren blijven toenemen. Organisaties willen steeds minder vaak een inpandig datacenter, maar geven de voorkeur aan een oplossing die veel flexibeler is: een extern datacenter, toegang via de cloud en daarvoor afrekenen op basis van werkelijk verbruik.

Om aan die toenemende vraag te kunnen blijven voldoen, heeft de Oaktree Group de capaciteit van zijn belangrijkste datacenters vergroot. Hierdoor is er voor de komende jaren meer dan voldoende capaciteit om nieuwe klanten naar de cloud te kunnen migreren, of om de capaciteit van bestaande klanten te kunnen opschalen.

Onze datacenters zijn aangesloten op onze eigen racks op de Amsterdam Internet Exchange. Dit is een buitengewoon gunstige positie op één van de belangrijkste internetknooppunten van de wereld (Nikhef-CERN). “Dat betekent dat je op de core van het internet zit. Daarmee kunnen we onze klanten rechtstreeks met het internet koppelen, met nagenoeg geen vertraging. Ook kunnen hierdoor door onszelf eenvoudig interconnects worden gemaakt met andereinternationale datacenters en cloud-infrastructuren”, zegt Mark Versteeg, CCO van de Oaktree Group.

De Oaktree Group biedt het gebruik van zijn cloud aan als managed service. Dat houdt in: geen investering, maar de zekerheid van een maandelijks, vast en scherp bedrag, gebaseerd op werkelijk verbruik. Bij deze managed services is een DDoS-wasstraat – wij hebben de naam niet bedacht – een optie. U hoeft hierin dus niet zelf te investeren. In het ongewenste geval van een DDoS-aanval, wordt het reguliere internetverkeer onmiddellijk gescheiden van de aanval. Daardoor blijft een getroffen organisatie online en blijft de schade binnen de perken.

Heeft u interesse in het gebruik van clouddiensten van de Oaktree Group? Onze CCO Mark Versteeg (m.versteeg@oaktreegroup.nlvertelt u er graag en geheel vrijblijvend alles over!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.