Oaktree Group Smart Workspace: de toekomst van de slimme werkplek is vandaag al beschikbaar

Je ziet het weleens staan op labels van bijvoorbeeld sokken, petten en kledingstukken waar heel wat rekbare stof in is verwerkt: one size fits all. Bij de Oaktree Group is de rek er nog lang niet uit en wij zijn behoorlijk flexibel, maar toch geloven we niet zo in een standaardoplossing die voor iedereen passend moet zijn. Liever maken we voor iedereen een oplossing op maat. Oaktree Group Smart Workspace (OGSW) is zo’n oplossing.

Om te laten zien hoe OGSW werkt, halen we er twee praktijkvoorbeelden bij. De eerste is Edgar, een 41-jarige werkvoorbereider bij een middelgroot aannemersbedrijf in Breda. Edgar komt vijf dagen per week naar kantoor, heeft een vaste werkplek en werkt geregeld in teamverband aan projecten. Hij werkt veel met bedrijfsspecifieke software en andere (teken)programma’s die nogal wat rekencapaciteit vragen.

Dan hebben we de 29-jarige Claudia. Ze is recruiter van een hip, internationaal georiënteerd modemerk. Dagelijks recruit ze heel wat af, niet alleen in en om haar standplaats Zeist, maar over bijna het hele continent. In het voorjaar van 2020 ontdekte ze – en de directie – dat remote werken een prima alternatief is voor het werken op kantoor. Claudia is nog maar een of twee dagen per week op kantoor, maar spreekt collega’s en kandidaten vooral via Teams of op andere vestigingen en plaatsen.

Edgar en Claudia verschillen nogal. Dat geldt ook voor de eisen die ze stellen aan hun werkplek. Waar Edgar gebaat is bij een computer met veel rekenkracht en twee schermen, heeft Claudia genoeg aan een vederlichte laptop. Haar verslagen slaat ze op in de cloud en elke plek met goede wifi en cappuccino is voor haar een geschikte werkplek.

Voor Edgar heeft de Oaktree Group dé perfecte werkplek. Voor Claudia ook! En eveneens voor alle andere mensen in de organisatie met uiteenlopende wensen en eisen omtrent de werkplek. De naam hebben we al laten vallen: Oaktree Group Smart Workspace.

Een soort Spotify
OGSW kun je vergelijken met Spotify. Als je dat opent, weet de app precies waar je graag naar luistert en wat bij je past. Het is alsof Spotify op jouw lijf geschreven is. OGSW zal je ook als muziek in de oren klinken. Het bevat precies de applicaties, communicatietools en hardware die jij nodig hebt om succesvol te kunnen werken. Zoals:

  • een bedrijfsbreed en medewerker-specifiek applicatieportaal;
  • Microsoft 365-licenties afgestemd op jouw behoefte,
  • uitmuntende beveiliging van de volledige omgeving waarin je werkt,
  • bedrijfshandtekening, inclusief de mogelijkheid om deze eenvoudig te wijzigen;
  • printserveromgevingen

Werkstijlen en persona’s
‘Hoe zorgen jullie dat OGSW iedereen zo goed past?’, was de eerste vraag die we kregen toen we deze oplossing presenteerden. Daar hebben we goed over nagedacht.  Bij elke aanvraag voeren we eerst een stevig onderzoek binnen de organisatie uit. Daarmee halen we veel informatie op, die we gebruiken om werkstijlen en persona’s – à la Edgar en Claudia, maar dan veel gedetailleerder – te definiëren.

Gepersonaliseerde werkruimte
Hebben we eenmaal helder in beeld hoe een organisatie werkt en wat de medewerkers precies nodig hebben, dan gaan we de werkplekken vormgeven. Het resultaat: voor iedereen een werkplek die past als een Italiaans maatpak. Een combinatie van een generieke basisfunctionaliteit en een duidelijk aanwezig persoonlijke touch. Iedere medewerker krijgt op basis van zijn of haar identiteit een gepersonaliseerde werkruimte die de medewerker individueel naar wens kan tunen.

Ook wordt op basis van gedrag en voortschrijdend inzicht de OGSW verder gepersonaliseerd door het proactief aanbieden van nieuwe content. Hoe langer je met OGSW werkt, hoe beter het systeem je leert kennen en hoe beter het bij je past. Het is een beetje als een succesvolle relatie.

We vertellen je graag meer
We kunnen je nog veel meer vertellen over OGSW. Maar ook hier geldt dat we graag voor een persoonlijke benadering kiezen, want one size fits none. In plaats van een algemene uitleg, geven we je liever een advies dat precies bij jouw situatie en omgeving past. Zullen we een keer om de tafel zitten? Stuur ons gerust een berichtje, dan pakken we onze agenda en plannen we snel iets in. Net als OGSW zijn wij ook heel erg flexibel.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.