!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '181925660709807'); fbq('track', 'PageView'); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:2955594,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Wapen jezelf tegen cybercrime!

We lezen het vaker op nieuws- of techsites: dat er weer een organisatie is getroffen door een ransomware-aanval, of een andere vorm van cybercrime. MediaMarkt is een recent voorbeeld. Criminelen eisten 50 miljoen dollar in ruil voor toegang tot de gegijzelde systemen (zonder btw, denken we).

Hoe dan ook: het is een voorval dat niet op zichzelf staat. Dagelijks slaan cybercriminelen hard toe en er was een verdubbeling (!) van het aantal cyberaanvallen ten opzichte van 2020. En niet alleen bedrijven van MediaMarkt-omvang zijn een geliefd doelwit. Ook mkb’ers en zzp’ers moeten steeds scherper worden. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling en neem maar van ons aan dat we hier in 2022 niet ineens vanaf zijn. Het tegendeel is eerder waar.

Log4J
Een  dreiging die al een tijdje gaande is, is Log4j. Dat is niet de wat te zware opvolger van de driekoppige Volendamse band, maar het is een kwetsbaarheid die ernstige schade kan toebrengen. Log4j wordt gebruikt voor het loggen van Java-applicaties. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NTSC) verwacht op korte termijn exploitcode en misbruik, waardoor duizenden organisaties getroffen kunnen worden. Het gaat wat ver om in deze nieuwsbrief in detail op Log4j in te gaan, maar op de site van het NCSC lees je meer over dit onderwerp.

Zwakste schakel
Voor IT-teams zorgt cybercrime voor flinke uitdagingen. Voorheen focusten zij zich op het beveiligen van het kantoornetwerk. Maar sinds iedereen vaak thuiswerkt, ontstonden er nieuwe openingen in het bedrijfsnetwerk. Ook de beveiliging van een dergelijk netwerk is zo sterk als de zwakste schakel. En die schakel, dat kan zomaar een matig beveiligd thuisnetwerk zijn. Of een onoplettende medewerker die rond 16.00 uur op een listig linkje klikt.

Gelukkig is er geruststellend nieuws: wanneer je je ICT laat beveiligen door de Oaktree Group, is er voor cybergespuis niets te halen. Wij verzorgen alle beveiligingsmaatregelen om al je informatie veilig te stellen en houden, zodat je gegevens te allen tijde beschikbaar zijn én exclusief, integer en uiterst veilig verwerkt worden. Neem snel contact met ons op voor advies en zorg dat je niet het volgende slachtoffer wordt. Er zijn namelijk leukere manieren om het nieuws te halen!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.