Onderwijs en Oaktree Group:
slimme ICT-oplossingen van topklasse

ICT-oplossingen in het onderwijs

Onze specialisten beiden een tal aan ICT-oplossingen voor het onderwijs. Het onderwijs is de sector waarbinnen ontwikkeling centraal staat. Zelf ontwikkelt de branche zich ook in indrukwekkend tempo. Schoolbord en krijt maakten al plaats voor digiborden. En schriften en kaftpapier zijn uitstervende fenomenen: steeds meer gaat digitaal en we verwachten dat de ontwikkelingen alleen maar sneller gaan. Dat biedt tal van mogelijkheden, maar zorgt ook voor heel wat uitdagingen.

Schakel onze specialisten in voor ICT-oplossingen in het onderwijs

Wij van Oaktree Group, met vestigingen in Zaandam, Utrecht en Apeldoorn, houden wel van een mooie uitdaging. En we blijven ook graag leren. Alles met het doel om te zorgen voor een perfecte en uitmuntend functionerende ICT-infrastructuur. Laat ons maar waken over de ICT-oplossingen binnen het onderwijs – en alles wat daarbij komt kijken. We leggen u in onze gratis whitepaper precies uit waarom dat een slimme keuze is!

Ontdek de mogelijkheden van onze oplossingen

Dit zijn slechts twee voorbeelden van oplossingen die illustreren wat wij met onze ICT-oplossingen binnen het onderwijs kunnen betekenen. Maar we hebben er natuurlijk véél meer. Bent u benieuwd naar het complete verhaal? U leest het in onze gratis whitepaper. Daarnaast neemt u eenvoudig contact met ons op om uw vragen te stellen. U bereikt ons door te bellen naar +31 88 7 999 888 of door een e-mail te sturen naar info@oaktreegroup.nl.

O.a. deze relaties waarderen onze passie voor ICT

Het nieuwe onderwijs

Waar vroeger het klaslokaal de enige plek was om te leren, is dat nu echt niet meer zo. Hybride onderwijs heeft de toekomst: een combinatie van leren op school, op de werkplek en thuis. Dat vraagt niet alleen om discipline, maar zeker ook om een uitstekende ICT-infrastructuur, zodat leerlingen en medewerkers altijd de beschikking hebben over de meest actuele informatie en lesstof.

De rol van ICT binnen het onderwijs

Binnen het onderwijs is het hard werken. Dat de druk op het onderwijs erg groot is, is algemeen bekend en dat zal ook niet snel veranderen. Personeel efficiënter laten werken is dus het motto: zorgen dat ze minder tijd kwijt zijn aan administratie, registratie en andere randzaken. ICT-oplossingen kunnen een belangrijke rol spelen in het onderwijs. Geef onderwijsmedewerkers de ICT-tools die ze nodig hebben en de beschikking over stabiele digitale faciliteiten, zodat het accent op de juiste plaats kan blijven liggen: bij het verzorgen van goed onderwijs.

Een veilige onderwijsomgeving

Een goede onderwijsomgeving is een veilige onderwijsomgeving. In de coronatijd werd er veel aandacht besteed aan de luchtkwaliteit in klaslokalen en andere ruimtes. Onderwijsorganisaties werden zich bewuster van andere mogelijke veiligheidsissues, zoals brandveiligheid. Dat gaat blijven, durven we te voorspellen: meten is weten. Die monitoring in het onderwijs maken wij mogelijk met een stevig ICT-fundament en ICT-oplossingen. Tegelijkertijd zorgen we ook voor online veiligheid: security van absoluut topniveau. Kwaadwillenden die door een schoolnetwerk binnen willen dringen dat is beveiligd door Oaktree Group, kunnen dus beter een blokje om lopen.

Hoe gaat het er nu aan toe binnen de onderwijssector?

De onderwijssector is een van de voornaamste territoria waarbinnen wij actief zijn. Die kennis hebben we verkregen door uitvoerig onderzoek op het raakvlak van onderwijs en ICT te verrichten en medewerkers uit deze sector uitgebreid te interviewen. Mensen die voor de klas staan, maar ook ondersteunend personeel, facilitair managers et cetera. Dat leverde waardevolle inzichten op voor ICT-oplossingen binnen het onderwijs.

Onderschat niet het belang van onze ICT-oplossingen in het onderwijs

Mensen die in het onderwijs werken, hebben de waardevolle eigenschap dat ze vaak geduldig en ontzettend goed met mensen zijn. We willen niet generaliseren, maar vaak is hun kennis van techniek iets minder ontwikkeld. Of ze hebben niet genoeg tijd om zich de – soms complexe – materie eigen te maken, want de focus ligt op het geven van goed onderwijs. Dat laatste moet natuurlijk ook zo blijven. Toch is het een gemiste kans dat geavanceerde technologie slechts in beperkte mate wordt gebruikt. Vooral ICT-oplossingen binnen het onderwijs zoals basisscholen en vmbo’s is dit dikwijls een ondergeschoven kindje. Niet ideaal.

De voordelen van onze ICT-oplossingen voor het onderwijs

We kennen talloze schoolvoorbeelden van inefficiënte werkmethodes die relatief simpel te verbeteren zijn. We hoorden van situaties waarin medewerkers te maken hadden met een traag of haperend wifinetwerk, omdat er te veel apparaten verbonden waren met hetzelfde access point. Dat de telefoonlijn ’s morgens overbelast is door alle ziekmeldingen van leerlingen. Dat er klassen naar huis worden gestuurd omdat de ziekmelding van een docent te laat is doorgekomen. Enzovoorts. Op het gebied van ICT-oplossingen binnen het onderwijs is er nog héél veel te winnen. Wij helpen u hier uitstekend bij!

Wat kunnen wij hierin betekenen?

Een boel! Eén van de belangrijkste voorwaarden om mee te evolueren naar een intelligentere onderwijssector kunnen wij leveren: een slimme en toekomstvaste ICT-infrastructuur, op maat gemaakt voor uw organisatie en passend bij de behoeften van uw onderwijsinstelling. Met deze ICT-oplossingen voor het onderwijs komen tal van voordelen binnen handbereik:

  • Uitmuntende security: online bedreigingen worden steeds groter. Maar onze securitytoepassingen vormen tezamen een ondoordringbare verdedigingslinie. We beschermen uw organisatie en intellectuele eigendommen tegen bedreigingen van hackers, virusaanvallen, DDoS-aanvallen en spam.
  • Unified Communications: binnen het onderwijs worden nog veel te veel apparaten gebruikt en dat kan beter en efficiënter met slimme ICT-oplossingen. Wij leveren diverse op cloud gebaseerde telefonie-oplossingen waarin vaste en mobiele telefonie geïntegreerd worden. Daarnaast kunnen we medewerkers voorzien van één device waarmee ze kunnen bellen, scannen, calamiteiten kunnen melden, et cetera. En single sign-on: gebruikers loggen één keer in en krijgen automatisch toegang tot meerdere applicaties en bronnen in het netwerk. Ook kunnen we routering op basis van het rooster instellen, zodat telefoontjes automatisch naar de dienstdoende medewerker worden doorgestuurd.

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.