Onderwijs en de Oaktree Group: slimme ICT-oplossingen van topklasse

De Oaktree Group in het Onderwijs

Het onderwijs is de sector waarbinnen ontwikkeling centraal staat. Zelf ontwikkelt de branche zich ook in indrukwekkend tempo. Schoolbord en krijt maakten al plaats voor digiborden. En schriften en kaftpapier zijn uitstervende fenomenen: steeds meer gaat digitaal en we verwachten dat de ontwikkelingen alleen maar sneller gaan. Dat biedt tal van mogelijkheden, maar zorgt ook voor heel wat uitdagingen.

Wij van de Oaktree Group houden wel van een mooie uitdaging. En we blijven ook graag leren. Alles met het doel om te zorgen voor een perfecte en uitmuntend functionerende ICT-infrastructuur. Laat ons maar waken over de ICT binnen het onderwijs – en alles wat daarbij komt kijken. We leggen u in onze gratis whitepaper precies uit waarom dat een slimme keuze is!

Download onze whitepaper

Meer weten over wat de Oaktree Group kan doen om het onderwijs wijzer en toekomstbestendiger te maken? Download hier onze gratis whitepaper!

Download whitepaper Onderwijs

  • Ontvang de whitepaper Onderwijs

    Vul hieronder uw gegevens in. U ontvangt onze whitepaper Onderwijs direct in uw mailbox (let op uw spamfolder).

  • Met de aanvraag van deze whitepaper gaat u akkoord met ons Privacybeleid.

Waar vroeger het klaslokaal de enige plek was om te leren, is dat nu echt niet meer zo. Hybride onderwijs heeft de toekomst: een combinatie van leren op school, op de werkplek en thuis. Dat vraagt niet alleen om discipline, maar zeker ook om een uitstekende ICT-infrastructuur, zodat leerlingen en medewerkers altijd de beschikking hebben over de meest actuele informatie en lesstof.

Binnen het onderwijs is het hard werken. Dat de druk op het onderwijs erg groot is, is algemeen bekend en dat zal ook niet snel veranderen. Personeel efficiënter laten werken is dus het motto: zorgen dat ze minder tijd kwijt zijn aan administratie, registratie en andere randzaken. ICT kan daarin een belangrijke rol spelen. Geef onderwijsmedewerkers de ICT-tools die ze nodig hebben en de beschikking over stabiele digitale faciliteiten, zodat het accent op de juiste plaats kan blijven liggen: bij het verzorgen van goed onderwijs.

Een goede onderwijsomgeving is een veilige onderwijsomgeving. In de coronatijd werd er veel aandacht besteed aan de luchtkwaliteit in klaslokalen en andere ruimtes. En werden onderwijsorganisaties zich bewuster van andere mogelijke veiligheidsissues, zoals brandveiligheid. Dat

gaat blijven, durven we te voorspellen: meten is weten. En die monitoring maken wij mogelijk met een stevig ICT-fundament. Tegelijkertijd zorgen we ook voor online veiligheid: security van absoluut topniveau. Kwaadwillenden die een door de Oaktree Group beveiligd schoolnetwerk binnen willen dringen, kunnen dus beter een blokje om lopen.

Hoe gaat het er nu aan toe binnen de onderwijssector?

De onderwijssector is één van de voornaamste territoria waarbinnen de Oaktree Group actief is. Die kennis hebben we verkregen door uitvoerig onderzoek op het raakvlak van onderwijs en ICT te verrichten en medewerkers uit deze sector uitgebreid te interviewen. Mensen die voor de klas staan, maar ook ondersteunend personeel, facilitair managers et cetera. Dat leverde waardevolle inzichten op.

Mensen die in het onderwijs werken hebben de waardevolle eigenschap dat ze vaak geduldig en ontzettend goed met mensen zijn. We willen niet generaliseren, maar vaak is hun kennis van techniek iets minder ontwikkeld. Of ze hebben niet genoeg tijd om zich de – soms complexe – materie eigen te maken, want de focus ligt op het geven van goed onderwijs.  Dat laatste moet natuurlijk ook zo blijven. Toch is het een gemiste kans dat geavanceerde technologie slechts in beperkte mate wordt gebruikt. Vooral binnen basisscholen en vmbo’s is ICT dikwijls een ondergeschoven kindje. Niet ideaal.

We kennen talloze schoolvoorbeelden van inefficiënte werkmethodes die relatief simpel te verbeteren zijn. We hoorden van situaties waarin medewerkers te maken hadden met een traag of haperend wifinetwerk, omdat er te veel devices verbonden waren met hetzelfde access point. Dat de telefoonlijn ’s morgens overbelast is door alle ziekmeldingen van leerlingen. Dat er klassen naar huis worden gestuurd omdat de ziekmelding van een docent te laat is doorgekomen. Enzovoorts. Op het gebied van ICT-gebruik binnen het onderwijs is er nog héél veel te winnen. De Oaktree Group kan u daar uitstekend bij helpen!

Wat kan de Oaktree Group hierin betekenen?

Een boel! Eén van de belangrijkste voorwaarden om mee te evolueren naar een intelligentere onderwijssector kan de Oaktree Group leveren: een slimme en toekomstvaste ICT-infrastructuur, op maat gemaakt voor uw organisatie en passend bij de behoeften van uw onderwijsinstelling. Hiermee komen tal van voordelen binnen handbereik:

  • Uitmuntende security: online bedreigingen worden steeds groter. Maar onze securitytoepassingen vormen tezamen een ondoordringbare verdedigingslinie. We beschermen uw organisatie en intellectuele eigendommen tegen bedreigingen van hackers, virusaanvallen, DDoS-aanvallen en spam.
  • Unified Communications: binnen veel onderwijsomgevingen worden nog veel te veel apparaten gebruikt. Dat kan véél beter en efficiënter. De Oaktree Group levert diverse op cloud gebaseerde telefonieoplossingen waarin vaste en mobiele telefonie geïntegreerd worden. Daarnaast kunnen we medewerkers voorzien van één device waarmee ze kunnen bellen, scannen, calamiteiten kunnen melden, et cetera. En single sign-on: gebruikers loggen één keer in en krijgen automatisch toegang tot meerdere applicaties en bronnen in het netwerk. Ook kunnen we routering op basis van het rooster instellen, zodat telefoontjes automatisch naar de dienstdoende medewerker worden doorgestuurd.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van oplossingen die illustreren wat de Oaktree Group binnen de branche Onderwijs kan betekenen. Maar we hebben er natuurlijk véél meer. Bent u benieuwd naar het complete verhaal? U leest het in onze gratis whitepaper.

O.a. deze relaties waarderen onze passie voor ICT