Zorg en Oaktree Group:
slimme ICT-oplossingen die u zorg uit handen nemen

ICT-oplossingen in de zorg

Onze ICT-oplossingen komen zeer van pas binnen de zorg. Als er namelijk één branche is waarin er niets aan het toeval kan worden overgelaten, is het de zorg wel. Deze sector waarbinnen ontzettend veel betekenisvol mensenwerk wordt verricht is tegelijkertijd een sector met een hoge werkdruk en nauwelijks ruimte voor fouten en storingen. Gezondheidsgegevens, medicatie-informatie, patiëntendossiers en nog veel meer: alles moet op een buitengewoon betrouwbare, veilige en nauwkeurige manier worden verwerkt. Wij helpen u daarom met het inrichten van een slimme werkplek voor de zorgsector.

Maak gebruik van onze ICT-oplossingen in de zorg

Het personeelstekort in de zorg is groot en zal de komende tijd vermoedelijk alleen nog maar groter worden. Personeel efficiënter laten werken is dus het credo: zorgen dat ze minder tijd kwijt zijn aan administratie, registratie en andere randzaken. ICT kan een belangrijke rol spelen in het creëren van een slimme werkplek in de zorgsector. Wij van Oaktree Group – met vestigingen in Zaandam, Utrecht en Apeldoorn – zorgen dat de zorg beter, veiliger, efficiënter en dus prettiger werkt. Dat doen we door te zorgen voor perfecte en uitmuntend functionerende ICT-oplossingen voor de zorg. Laat ons maar waken over de ICT – en alles wat daarbij komt kijken. Dan kunnen de zorgmedewerkers zich concentreren op waar zij in uitblinken: zorgen voor anderen. We leggen u in onze gratis whitepaper precies uit waarom een slimme werkplek onmisbaar is voor de zorgsector!

Ontdek al onze ICT-oplossingen voor de zorg

Dit zijn slechts twee voorbeelden van oplossingen voor een slimme werkplek die illustreren wat wij binnen de zorgsector kunnen betekenen. Maar we hebben natuurlijk véél meer ICT-oplossingen voor de zorg. We zorgen niet alleen voor perfect werkende, maar ook voor veilige ICT. In de zorg wordt namelijk veel met privacygevoelige informatie gewerkt. Die horen natuurlijk absoluut niet op straat te liggen. Het is een uitdaging om dit goed te organiseren, maar wij hebben de expertise en tools! Bent u benieuwd naar het complete verhaal? Lees het in onze gratis whitepaper of neem contact met ons op door te bellen naar +31 88 7 999 888 of door te mailen naar info@oaktreegroup.nl.

O.a. deze relaties waarderen onze passie voor ICT

Het belang van onze oplossingen in de zorg

Waar vroeger een groot deel van de zorg binnen de muren van een zorginstelling werd verleend, blijven mensen nu steeds langer thuis wonen. Ambulante zorgverlening heeft de toekomst en dat vraagt om technologische vernieuwing. Er zijn namelijk faciliteiten nodig om te zorgen dat goed communiceren met de zorgverlener mogelijk blijft. Dossiers en gegevens van metingen moeten daarnaast snel gedeeld kunnen worden en ook andere administratie moet direct beschikbaar zijn. Dit kan met slimme ICT-oplossingen zodat de beste zorg gegarandeerd kan worden.

Hoe gaat het er nu aan toe binnen de zorgsector?

De zorgsector is een van de voornaamste territoria waarbinnen onze specialisten actief zijn. Onze branchekennis hebben we verkregen door uitvoerig onderzoek op het raakvlak van zorg en ICT te verrichten en klanten uit deze sector uitgebreid te interviewen. Dat leverde waardevolle inzichten en ICT-oplossingen voor de zorg op.

Besteed uw ICT-oplossingen voor de zorg uit aan een specialist

Mensen die in de zorg werken hebben de waardevolle eigenschap dat ze vaak ontzettend goed met mensen zijn. We willen niet generaliseren, maar vaak is hun kennis van techniek iets minder ontwikkeld of ze hebben niet genoeg tijd om zich de – soms complexe – materie eigen te maken. De focus ligt uiteraard op het verlenen van goede zorg in plaats van het ontwikkelen van ICT-oplossingen. Dat laatste moet natuurlijk ook zo blijven. Toch is het een gemiste kans dat geavanceerde technologie slechts in beperkte mate wordt gebruikt. Onze ICT-oplossingen maken het werken in de zorg een stuk makkelijker.

Het gebruik van apparaten in de zorg

We hoorden van situaties waarin zorgmedewerkers een cliënt bezochten die tijdens dat bezoek notities maakten en die later digitaal invoerden. Dat kan natuurlijk véél beter met slimme ICT-oplossingen voor de zorg. Waar we ook een patroon in zagen, is dat zorgmedewerkers veel verschillende devices gebruiken, waaronder hun privételefoon, wat om veiligheidsredenen eigenlijk verboden zou moeten zijn. Ze gebruiken ook pc’s, DECT-handsets, mobiele handsets, scanners voor medicatieregistratie, et cetera. Allerlei verschillende apparaten die niet goed op elkaar zijn ingespeeld.

Schrikbarende cijfers in de zorg

Op het gebied van ICT-gebruik binnen de zorg – en dan met name op de werkvloer – is er nog héél veel te winnen. Maar liefst 69% van de zorgverleners denkt dat ze zich met goede ICT-voorzieningen beter kunnen richten op hun cliënten. Daarnaast ervaart bijna een op de drie werknemers dat kritieke applicaties – die ze nodig hebben voor de uitvoering van hun werk – performance-issues vertonen (bron: De digitale werkbeleving in de zorg). Dit zijn schrikbarende cijfers. Gelukkig hebben wij ICT-oplossingen voor in de zorg.

Welke ICT-oplossingen voor de zorg hebben wij?

Veel! Eén van de belangrijkste voorwaarden om mee te evolueren naar een slimme werkplek voor de zorgsector leveren wij: een slimme en toekomstvaste ICT-infrastructuur, op maat gemaakt voor uw organisatie en passend bij de behoeften van uw zorginstelling. Hiermee komen tal van voordelen binnen handbereik:

  • Realtime inzage in data: hiermee krijgt u de beschikking over data op basis waarvan u kunt voorspellen en tijdig bij kunt sturen. Hoe hoog is de luchtvochtigheid of het CO2-gehalte op locatie A? Zijn alle alarmsystemen en andere devices nog on-air? Wat is de locatie van cliënt B? Door de inzet van IoT-sensoren en virtuele bluetooth-beacons in combinatie met BI-tooling (BI staat voor Business Intelligence) is deze realtime inzage te realiseren.
  • Unified Communications: binnen veel zorgomgevingen worden nog veel te veel apparaten gebruikt. Dat kan véél beter en efficiënter met slimme ICT-oplossingen voor de zorg. Daarom leveren wij diverse op cloud gebaseerde telefonieoplossingen. We voorzien medewerkers van één device waarmee ze kunnen bellen, scannen, calamiteiten kunnen melden, et cetera. Gebruikers loggen één keer in en krijgen automatisch toegang tot meerdere applicaties en bronnen in het netwerk. Het is ook mogelijk om routering op basis van het rooster in te stellen, waardoor telefoontjes automatisch worden doorgestuurd naar de juiste persoon.

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.