!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '181925660709807'); fbq('track', 'PageView'); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:2955594,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Overheid en Oaktree Group:
slimme ICT-oplossingen waar zelfs de non-profitsector van profiteert!

ICT-oplossingen voor de Overheid

De overheid heeft niet de naam de meest vooruitstrevende sector te zijn. Toch is dat niet helemaal terecht. Binnen het rijk, de provincies, gemeenten en andere instanties wordt er stevig op los geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Dat leidt tot fraaie nieuwe kansen, maar brengt ook uitdagingen met zich mee.

Wij, Oaktree Group, deinzen niet terug voor een stevige uitdaging. Met onze ruime ervaring binnen de overheidssector weten we precies wat er nodig is om klaar te zijn voor de digitale transitie. Onze slimme ICT-oplossingen brengen rust in uw organisatie, hoezeer die ook in beweging is. We leggen u in onze gratis whitepaper precies uit hoe we dat doen!

Er is een mooie ontwikkeling gaande: de overheid gaat flink met de tijd mee. Moest u als burger vroeger nog naar het gemeentehuis om zaken te regelen; tegenwoordig kan steeds meer digitaal. Reken maar dat er achter de schermen van alles gebeurt om de kritische klant beter te kunnen bedienen en het werkende leven van het overheidspersoneel leuker, gemakkelijker en beter te maken.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van oplossingen die illustreren wat wij binnen deze branche kunnen betekenen met onze ICT-oplossingen en ons gedegen ICT-advies. We hebben er overigens nog véél meer. Bent u benieuwd naar het complete verhaal? U leest het in onze gratis whitepaper of neem contact met ons op door te bellen naar +31 88 7 999 888 of door een e-mail te sturen naar info@oaktreegroup.nl.

Betere overheidsdienstverlening
Overheidsinstellingen zijn in hoog tempo aan het automatiseren. Overheden stappen massaal over op multichannel klantcontact om burgervragen snel en efficiënt te kunnen beantwoorden. Dossiers worden digitaal en toegankelijk voor de juiste personen, digitale loketten zijn dag en nacht bereikbaar en multimedia speelt een steeds grotere rol in de dagelijkse dienstverlening.

Digitale transformaties
Overheden stonden niet helemaal vooraan toen er begonnen werd met digitalisering en het overgaan op nieuwe technologieën. Maar de inhaalrace is onmiskenbaar van start gegaan. De overheden zijn bereid om slimme technologie te omarmen, als het maar bijdraagt aan een betere dienstverlening. Dat alles is een flinke kluif om te organiseren. De expertise van een bekwame ICT-partij maakt een wereld van verschil.

Thuiswerken neemt een vlucht
Tot 2020 was het kantoor dé plaats waar het doordeweeks allemaal te doen was. Totdat in het coronatijdperk duidelijk werd dat je ook thuis bergen werk kunt verzetten. Het kantoor blijft wel bestaan, maar de rol ervan verandert: het wordt méér een ontmoetingsplek en minder een werkplek. In andere woorden: werken doe je thuis maar. En dat kan ook prima, als de criteria en benodigdheden tenminste goed zijn.

Meer veiligheid
De feiten liegen niet: het aantal gevallen van cybercriminaliteit neemt explosief toe. Cybercriminelen worden steeds geraffineerder en meedogenlozer. En, helaas, worden hun pogingen ook steeds vaker beloond. Er is dus behoefte aan security van topniveau die altijd up-to-date is.

Hoe gaat het er nu aan toe binnen de overheidssector?

De overheidssector is één van de voornaamste domeinen waarbinnen Oaktree Group actief is. Die kennis hebben we verworven door diepgaand onderzoek op het raakvlak van overheidsontwikkelingen en ICT te verrichten. Ook voerden we uitvoerige gesprekken met klanten binnen deze branche, zoals gemeentes en andere overheidsinstellingen uit ons netwerk. Dat leverde waardevolle inzichten op.

Verschillende devices en applicaties
Zo hoorden we vaak dat er binnen organisaties gewerkt wordt met veel verschillende apparaten. En met verschillende applicaties, die niet allemaal even toegankelijk zijn. De apparaten werken vaak niet op single sign on-basis. Dat zorgt niet alleen voor minder efficiëntie, maar ook voor frustraties en irritaties.

AVG
Ook zorgt de AVG-wetgeving voor een steeds complexere puzzel. Wat mag wel en wat mag niet? Voldoen medewerkers wel aan de wet- en regelgeving? Is het systeem afdoende beveiligd en zijn de rechten goed geregeld? Dat is een steeds groter wordende zorg en het thuiswerken maakt die uitdaging er niet bepaald kleiner op.

Gezonde lucht
Dan nog de luchtkwaliteit. Sinds 2020 weet iedereen ineens wat aerosolen zijn. We horen het vaak: mensen die met collega’s werken, willen graag schone lucht kunnen inademen. Geef ze eens ongelijk.

huiswerken
Tot slot: het thuiswerken. Overheidsmedewerkers begonnen zo’n beetje met het thuiswerken. En kwamen als laatste weer terug naar kantoor. Heel logisch, gezien de (voorbeeld)functie van de overheid in de maatschappij. Maar dat vereist wel dat de techniek rondom het thuiswerken perfect geregeld is. Dat was en is lang niet altijd het geval.

Wat kan Oaktree Group hierin betekenen?

Veel! Eén van de belangrijkste voorwaarden om mee te evolueren naar een intelligentere overheidssector kan de Oaktree Group leveren: een slimme en toekomstvaste ICT-infrastructuur, op maat gemaakt voor uw organisatie en passend bij de behoeften van uw overheidsinstelling. Hiermee komen tal van voordelen binnen handbereik:

 • Wij leveren en installeren een pakket dat een optimale werking van LAN, WAN, wifi, 5G en Internet of Things garandeert. Downtime is een absolute no-go, zeker binnen de overheid. Daarom bieden wij een ongeëvenaarde uptime van wel 99,999%.
 • Realtime inzage in data: hiermee krijgt u de beschikking over data op basis waarvan u kunt voorspellen en tijdig bij kunt sturen. Hoe hoog is de luchtvochtigheid of het CO2-gehalte op locatie A? Zijn alle alarmsystemen en andere devices nog on-air? Door de inzet van IoT-sensoren en virtuele bluetooth-beacons in combinatie met BI-tooling (BI staat voor Business Intelligence) is deze realtime inzage te realiseren.
 • Uitmuntende security: online bedreigingen worden steeds groter. Maar onze securitytoepassingen vormen tezamen een ondoordringbare verdedigingslinie. We beschermen uw organisatie en intellectuele eigendommen tegen bedreigingen van hackers, virusaanvallen, DDoS-aanvallen en spam.
 • Smart Workspace: de traditionele werkplek is een uitstervend fenomeen. We willen maatwerk, persoonlijke aanbevelingen à la Netflix en instellingen die direct goed staan. Plug and play. Wij zijn fan van de slimme werkplek, de Smart Workspace. Oaktree Group levert slimme werkplekken waarmee u véél toekomstgerichter , flexibeler en dus slimmer werkt!
 • Unified Communications: binnen veel overheidsomgevingen worden nog veel te veel apparaten gebruikt. Dat kan véél beter en efficiënter. Oaktree Group levert diverse op cloud gebaseerde telefonieoplossingen waarin vaste en mobiele telefonie geïntegreerd worden. Daarnaast kunnen we medewerkers voorzien van één device waarmee ze kunnen bellen, scannen, calamiteiten kunnen melden, et cetera. En single sign-on: gebruikers loggen één keer in en krijgen automatisch toegang tot meerdere applicaties en bronnen in het netwerk. Ook kunnen we routering op basis van de bezetting instellen, zodat telefoontjes automatisch naar de dienstdoende medewerker worden doorgestuurd.
 • Slimmer bellen: met onze Vast-mobielintegratie vervaagt het verschil tussen vaste en mobiele telefonie. Waar u ook bent: u hoeft hierdoor geen telefoontje meer te missen. Wordt er binnen uw organisatie veel met Microsoft Teams gewerkt? Dan kunnen we die applicatie op de devices van uw mensen installeren als native bel-app.
 • Cloudoplossingen op maat: het gebruik van een eigen serverpark is een flinke kostenpost. Oaktree Group gelooft heilig in de cloud, want die heeft héél veel voordelen. Wij werken volgens een Hybrid Cloud-strategie: we combineren het beste van zowel private als publieke cloud. Investeren in een eigen serverpark is hierdoor niet nodig.
 • Eén aanspreekpunt: door de samenstelling van Oaktree Group kunnen we een totaalpakket aan ICT-gerelateerde oplossingen bieden, waarbij maatwerk onze grote kracht is. Wij leveren een rijk pakket aan blinkende ICT en hebben antwoord op bijna alle ICT-gerelateerde vraagstukken. Kortom: wij regelen het voor u!
 • Slim besparen: met al die thuiswerkers wordt het een stuk rustiger in het kantoorpand. Wellicht blijven sommige kantoordelen op bepaalde dagen leeg. Dan is het zonde als de lampen blijven branden of de ketel op maximaal vermogen blijft draaien. Wij kunnen uw systemen zo inrichten, dat u uw bedrijfsinstallaties kunt koppelen aan de personele bezetting. Zo maken we uw kantoor een stuk slimmer en uw organisatie veel duurzamer.
 • Geen financiële verrassingen: wilt u niet meer investeren in kostbare hard- en software? Dat hoeft bij ons ook niet. Onze oplossingen zijn gebaseerd op het managed services-principe. Dat is als het ware een ICT-abonnement. Voor een vast en scherp maandbedrag biedt Oaktree Group u de zekerheid en het comfort van het beste dat ICT te bieden heeft.
 • Slimme budgettering: overheidsinstanties liggen vaak onder een vergrootglas. Er wordt van ze verwacht dat ze transparant zijn over hun financiën. De rapportages die wij mogelijk maken, stellen u in staat om op detailniveau inzicht te genereren over de kosten per medewerker of werkplek. Met onze oplossingen houdt u grip op uw organisatie.
 • Communiceren via één kanaal: overheidsorganisaties moeten altijd bereikbaar zijn, ook buiten kantooruren. Burgers en klanten bellen, e-mailen, facebooken, twitteren, chatten en whatsappen wat af. Het zou nogal wat multitasking-vaardigheden vragen om al die kanalen tegelijk te monitoren. Gelukkig hoeft dat helemaal niet. Oaktree Group levert één slimme klantcontactcenter-applicatie waarin alle kanalen worden samengevoegd. Reken maar dat de klant dat kan waarderen.

Stel een vraag aan de Oaktree Group

 • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.