Geef je netwerk een intelligente update

Veel netwerken die wij tegenkomen, zijn functioneel en technisch zeer beperkt. Ze worden pas onderhouden bij een storing en dat onderhoud beperkt zich dan tot het vervangen van de hardware. Deels begrijpelijk; het is zeker niet altijd nodig om te gaan sleutelen aan een werkend netwerk. Toch is het goed om je te realiseren dat er op netwerkgebied veel winst te behalen is.

Op technisch vlak hebben netwerken enorme sprongen gemaakt. Tegenwoordig zijn er intelligente, AI-driven LAN- en WAN netwerken. Niet reactief, maar proactief, met een groot zelfoplossend vermogen en eenvoudig beheersbaar met één tool.

Stel je eens voor: het netwerk geeft je inzicht in de locatie van apparatuur, denk hierbij aan voorraad in een magazijn, gereedschap of andere zaken waarvan je de locatie wil weten.

De voordelen beperken zich niet tot één locatie. In het verleden werden meerdere locaties vaak ontsloten via kostbare MPLS en IPVPN-techniek. Tegenwoordig bieden we hier SD-WAN oplossingen voor. Grote voordelen zijn optimale redundantie over diverse providers en maximale besparing in kosten. Hiermee opent zich een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Een toekomstgericht netwerk geeft je inzicht in de gebruikerservaring en de realtime status van de componenten. Functioneert een onderdeel niet, dan zie je dat meteen. Inclusief de oorzaak: komt dat door verouderde software of juist een hardwaredefect, zoals een kink in de kabel? Zoiets bespaart ontzettend veel tijd, want een intelligent netwerk neemt de onderzoeksfase van je over en lost zelf problemen op. Mocht ingrijpen nog nodig zijn dan kan dit zeer gericht.

Alles voor een optimale netwerkervaring biedt de Oaktree Group. In alle mogelijk varianten. Voor bedrijven met vele locaties, soms over diverse landen, gecombineerd met hybride serveromgevingen is het interessant om een AI driven netwerk te realiseren.

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen uitrusten met een hyperintelligent netwerk? Een netwerk dat nieuwe kansen creëert, eigenhandig afrekent met technische uitdagingen en monitort op gebruikerservaring? Neem contact op met de Oaktree Group. Jouw partij als het gaat om perfecte networking & connectivity.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.