!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '181925660709807'); fbq('track', 'PageView'); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:2955594,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Kies voor de werkplek van de toekomst, nú al

‘Meer van wat je leuk vindt’, staat er in het startscherm van de Spotify-app. Bol.com gebruikt iets andere woorden: ‘Persoonlijke aanbevelingen voor jou’. En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Het punt dat we willen maken: one size fits all is een uitstervend fenomeen. We willen maatwerk, persoonlijke aanbevelingen en instellingen die direct goed staan. Plug and play, zogezegd. En dat geldt ook voor de slimme werkplek, de Smart Workspace

 U kunt van de traditionele werkplekken veel zeggen, maar bijster intelligent zijn ze niet. Na een druk op de power on-knop van uw werkstation gaat de machine ratelen en laadt het systeem álle applicaties waarvan uw werkgever vermoedt dat u ze wellicht nodig heeft.

Of Jos van Crediteuren nu inlogt of Marcel van Marketing, maakt meestal niet echt uit. De pc lijkt al hun noeste arbeid van een dag eerder te zijn vergeten en Jos en Marcel moeten hun programma’s weer opnieuw opstarten. Niet dat dat het einde van de wereld is, maar het kan slimmer. De vertrouwde werkplekken zijn niet echt ontwikkeld met het gebruiksgemak van de gebruiker als vertrekpunt. Eerder zijn ze ontwikkeld vanuit de beheersbaarheid van de IT’ers en het kunnen voldoen aan het beveiligingsbeleid van de organisatie.

Bonte kermis

We snappen dat uitgangspunt, maar ideaal is het niet. Zeker in de eerste helft van 2020 is dat pijnlijk duidelijk geworden. Covid-19 kwam vrij plots onze kant op en niet veel later zaten we bijna allemaal thuis te werken. Alleen: de applicaties om goed te kunnen samenwerken ontbraken nog – daar was van tevoren helemaal niet goed over nagedacht want we hadden toch een fijne werkplek op kantoor?

Het gevolg was, in veel gevallen, een kakofonie van apps die het gemis aan persoonlijke samenwerking zo goed mogelijk konden camoufleren. We schakelden van Zoom naar Skype en van de telefoon naar Microsoft Teams: een bonte kermis. Later ging het beter, maar het heeft menig IT’er heel wat gemiste avondmaaltijden gekost. En wij kunnen het weten. De problemen lieten zich ook niet snel op afstand verhelpen. Nee, heel smart was het allemaal niet.

Ten slotte willen we het ook nog eens over de prijs van de alom bekende werkplek hebben. De prijs van een werkplek in traditionele vorm is gemiddeld zo’n 150 euro per maand. Dat vinden wij veel geld, véél te veel. Vergelijk het met een prijzig tv-abonnement met vele tientallen zenders die u niet gebruikt, terwijl u via Netflix voor een tientje per maand kunt kijken naar wat u wilt. Pay per use. Zo stellen wij ons de werkplek van de toekomst ook voor. De Smart Workplace, in goed Engels. En die gaat er sneller komen dan u wellicht denkt.

Wat gaat er dan allemaal veranderen?

In hoofdlijnen: de opvatting van het begrip werkplek verandert. Een werkplek wordt nu nog vaak beschouwd als een product. Wij zien het al als een dienst (of as a service). Een werkplek die niet log en duur is, maar licht, flexibel en voordelig is en – niet onbelangrijk – zich aanpast aan de gebruiker. Een werkplek die altijd en overal beschikbaar is, op ieder device. En op afstand beheersbaar. Dat thuiswerken, mits alles goed is ingericht, toekomst heeft, hebben we begin en medio 2020 gezien. Met de juiste tools gaat het nog veel beter. En wij kunnen die leveren.

Die Smart Workspace vindt u niet in de kantoortuin, maar op een iets hoger niveau: in de cloud. Dat maakt ‘m veel minder bewerkelijk voor de IT-afdeling. Mensen hoeven geen tickets meer in te schieten voor een update of patch; dat gebeurt allemaal automatisch, achter de coulissen. U moet zich uw nieuwe werkplek voorstellen als een soort à la carte-menu, rijkelijk gevuld met applicaties die u kunt installeren.  Een soort Netflix, maar dan met opties die uw productiviteit verhogen in plaats van verlagen. Modulair in te richten.

Betekent de nieuwe werkplek het einde van de IT’er? Neen. Maar we denken wel dat zijn of haar rol verandert. Minder reagerend na een melding, maar meer monitorend en anticiperend. En natuurlijk is er nog steeds een mate van beheer en onderhoud nodig.

Wat is er nodig voor die nieuwe werkplek?

Het begint met bewustwording. Dat de vorm van de werkplek muteert, is een gegeven. U kunt daar verzet tegen bieden, maar die ontwikkeling houdt u niet tegen. Daarom is het juist verstandig om de werkplek van de toekomst liefdevol te omarmen. Waarom niet nu al? Regeren is vooruitzien. Hoe eerder uw medewerkers kunnen gebruikmaken van de nieuwe werkplek, hoe beter. Het geeft uw organisatie de tijd om in gezond tempo te wennen aan de veranderingen; relatief rustig mee te drijven met de stroom. En het geeft uw medewerkers de tijd om zo lang mogelijk slim te werken. En dan hebben we het substantiële financiële voordeel nog niet eens genoemd. Er zijn eigenlijk alleen maar redenen om nú al te kiezen voor de Smart Workspace.

Hoe kan de Oaktree Group helpen?

Een vereiste om een slimme werkplek in de organisatie op te kunnen nemen, is de aanwezigheid van technologische voorzieningen. Daar zorgt de Oaktree Group voor. Te midden van alle veranderingen is de Oaktree Group de stabiele partner die vorm geeft aan de workspace binnen uw organisatie. Wij zorgen dat toegang tot bestanden en e-mail op elk moment van de dag gegarandeerd is, en dat de vertrouwde Microsoft Windows- en Office Professional-software altijd werkt en up-to-date is.

We hebben uitgebreide kennis van processen en behoeften binnen het bedrijfsleven. Daardoor zijn we in staat om, voor een vast bedrag per maand, een volledige werkplek aan te bieden. De Oaktree Group biedt een complete werkplek met alle functies en benodigde hard- en software. Altijd snel, up-to-date, schaalbaar en inclusief ondersteuning van onze netwerk experts. Zo zorgen we voor vervanging van uw hardware als deze crasht. U bent in no-time weer aan het werk! En op concessies aan functionaliteit en kwaliteit zult u ons daarbij nooit kunnen betrappen.

Uw winst

Kiest u voor Smart Workplace van de Oaktree Group, dan kiest u voor kwaliteit, volledigheid en flexibiliteit. U geeft aan met welke programma’s er binnen uw organisatie gewerkt wordt en wij regelen de rest. Alles om succesvol op locatie kunnen werken, is inbegrepen. U betaalt per werkplek per maand en maakt gebruik van de beste systemen. Alle administratie (asset management en life-cycle management) is vanzelfsprekend in onze handen. Al met al een méér dan slimme keuze.

Tot slot

Het is nogal wat, met al die mutaties. Vinden wij ook. Maar we zijn er helemaal van overtuigd dat de Smart Workspace heel veel (werk)plezier, kansen en financieel voordeel gaat opleveren. Daar praten we u graag over bij. Neem contact met ons op, dan vertellen we precies waar u winst kunt behalen!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.