!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '181925660709807'); fbq('track', 'PageView'); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:2955594,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Onbezorgd op vakantie

Of u nu op vakantie gaat of niet: na alle hectiek van dit voorjaar is een zorgeloze zomer méér dan welkom. Denk er alleen wel even aan om wat telefoniezaken goed te regelen voordat u naar het buitenland of uw achtertuin vertrekt. We delen een paar nuttige tips uit.

Denk tijdig aan de meldteksten van uw telefooncentrale

Als uw bedrijf in de zomerperiode op slot gaat, is het handig als uw klanten of leveranciers daarvan op de hoogte zijn. Alle medewerkers een out-of-officebericht in laten stellen is een manier, maar denk ook aan de meldteksten van uw telefooncentrale. Het instellen en inspreken daarvan kunnen wij op een professionele manier voor u verzorgen.

Wilt u een melding krijgen van een gemist telefoontje? Dat kunnen we eenvoudig voor u verzorgen. Ook kunnen we instellen dat de beller in geval van spoed toch iemand te woord kan staan. U bepaalt, wij draaien.

Als u wilt dat de Oaktree Group uw telefonische afwezigheidsassistent beheert, horen we dat graag van u. Bij voorkeur zo vroeg mogelijk, zodat we alles tijdig in kunnen stellen en het telefoontje van die potentiële nieuwe klant op de eerste maandag van de bouwvak niet onbeantwoord blijft.

Houd grip op uw mobiele kosten in het buitenland

Sinds de zomer van 2017 zijn roamingkosten binnen de EU verleden tijd. Dat betekent dat u binnen de hele EU kunt bellen, sms’en en internetten voor hetzelfde tarief als in Nederland. Toch moet u oppassen, want de MB’s vliegen er soms doorheen op de camping of aan het strand. Met de volgende punten kunt u een hoge rekening voorkomen.

Laat u goed informeren of het EU-tarief van toepassing is

Niet overal in Europa kunt u voordelig appen met het thuisfront. Turkije en Zwitserland zijn bijvoorbeeld geen EU-landen, al is in Zwitserland het EU-tarief wel vaak van toepassing. Dat geldt ook voor het Verenigd Koninkrijk, al is dat, vanwege het huidige reisadvies, op het moment niet de ideale vakantiebestemming.Maakt u gebruik van een onbeperkte data bundel in Nederland? Houdt dan rekening dat deze binnen de EU niet onbeperkt is.

Check vooraf bij onze customer service of uw accountmanager welke tarieven van toepassing zijn, om verrassingen te voorkomen.

Schaf een extra bundel aan

Is uw bundeltegoed op? Alle providers bieden additionele bundels aan, vaak tegen een scherpe prijs. Daarmee kunt u voor een relatief laag tarief blijven instagrammen en mailen.

Schakel automatische updates uit

Afhankelijk van de instellingen hebben apps nogal eens de eigenschap om zichzelf te willen vernieuwen als er een update is. Eén zo’n update kan makkelijk 50 of 100 MB groot zijn. We adviseren om automatische updates uit te schakelen (dan gaat de batterij ook langer mee) en, waar mogelijk, wifi te gebruiken.

Download alvast kaarten

Laat u zich de weg wijzen door een navigatieapp zoals Google Maps? Dan is het goed om te weten dat u voor vertrek kaarten kunt downloaden. Hier staat hoe u dat doet.

Download een leuke playlist in Spotify

Op de Route du Soleil willen de kids misschien een leuk chanson horen. Daarvoor is Spotify een fantastische uitvinding. Maar: streamingdiensten gebruiken veel data, dus ook liedjes kosten MB’s. Wees daarom slim en download die leuke zomerse muziek alvast terwijl je verbonden bent met wifi. Dat doe je zo. Downloaden voor offline gebruik is ook mogelijk voor Netflix en YouTube.

Geen bereik? Even resetten kan helpen

Bent u net op de plaats van bestemming gearriveerd, heeft u geen bereik. Buitengewoon vervelend natuurlijk. Het herstarten van het toestel kan helpen; daarmee meldt uw device zich opnieuw aan op de zendmast. Werkt dat niet, probeer dan eens handmatig een netwerk te zoeken (met uw telefoon, voor alle duidelijkheid). Of klik uw simkaart in een ander toestel. Werkt dat óók niet, neem dan een duik in het zwembad en geniet deze vakantie van een goed boek of dat mooie uitzicht. U kunt ook alsnog contact opnemen met onze customer service of of uw accountmanager.  We helpen u uiteraard graag verder.

Telefoon kwijt? De Oaktree Group helpt

Onze service gaat ver heel ver maar niet zover dat we naar u toe om te helpen met zoeken, we kunnen wel zorgen dat uw (bedrijfs)gegevens veilig blijven als gauwdieven uw telefoon in handen hebben. Als u uw medewerkers heeft uitgerust met een AVG verantwoorde Mobile Device Management oplossing van Oaktree Groep, is 1 telefoontje naar ons genoeg om uw toestel op afstand te laten wipen. Zo heeft u de optimale controle over de beschikbaarheid van bedrijfsgevoelige informatie.

Tip du jour: noteer ons nummer niet alleen in uw telefoon, want daar hebt u na een diefstal niet zo veel meer aan.

We zijn er ook deze zomer voor u

De Oaktree Group blijft deze zomer lekker thuis. Niet vanwege dat virus, maar omdat we altijd open zijn, dit jaar 366 dagen. Heeft u ons nodig? We zijn bereikbaar op de bekende nummers.

De Oaktree Group wenst u een mooie zomer!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.