!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '181925660709807'); fbq('track', 'PageView'); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:2955594,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

SD-WAN: a giant leap for networking

Bijna alle organisaties met meerdere vestigingen maken gebruik van een traditioneel Wide Area Network, meestal WAN genoemd. Dankzij het WAN kunnen medewerkers die niet op het hoofdkantoor zitten, gebruikmaken van applicaties die centraal geïnstalleerd zijn. Hoewel de WAN-prestaties nog goed kunnen volstaan, vinden we het hoog tijd om de opvolger te introduceren: SD-WAN. En deze service heeft nogal wat te bieden…

Om individuele bedrijfslocaties aan een intern netwerk te verbinden, is een SD-WAN (we schrijven het één keer voluit: Software-Defined Wide Area Network) dé oplossing. SD-WAN is ideaal om met meerdere applicaties in een cloudomgeving te werken, biedt veel flexibiliteit en de security laat zich vergelijken met die van een militaire vliegbasis.

Enorme stap vooruit
Michael Speijer, salesmanager binnen de Oakree Group, is al langere tijd bekend met het fenomeen SD-WAN. “Ten opzichte van voorganger IP-VPN is SD-WAN weer een enorme stap vooruit. Met SD-WAN zijn diverse infrastructuren van verschillende leveranciers (zoals glasvezel en koper) te combineren, wat leidt tot een hogere redundantie: het zorgt dat het systeem goed blijft functioneren wanneer er een onderdeel uitvalt.”

“Ook de flexibiliteit neemt fors toe: je bent met SD-WAN niet langer afhankelijk van de beschikbaarheid van een specifieke provider. Verder kun je SD-WAN vooraf prima configureren en aansluiten op bestaande netwerkverbindingen, wat leidt tot een snellere uitrol. En ook niet onbelangrijk: het is kostentechnisch véél interessanter dan IP-VPN.”

Nieuwe norm
De Oaktree Group beschouwt SD-WAN als een zeer waardevolle technologie voor onze klanten. Dankzij SD-WAN kunnen we onze klanten de hoogste performance aanbieden voor bedrijfskritische applicaties. Het stelt ons in staat om nóg kortere opleveringstijden te realiseren, zonder dat de beveiliging of security in het geding komt.

Voor organisaties met meerdere vestigingen die hun bedrijfsnetwerkfaciliteiten toekomstbestendig willen maken zonder daar de hoofdprijs voor te betalen, is SD-WAN het beste antwoord. Wilt u weten of SD-WAN ook bij uw organisatie past? Onze experts denken graag mee. Neem contact met ons op en wij maken u in korte tijd een stukje wijzer!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.