!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '181925660709807'); fbq('track', 'PageView'); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:2955594,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Voordelen eSim en het gevaar van hacken

Met eSim haalt u meer uit uw mobiele telefoon. U kunt namelijk heel gemakkelijk twee abonnementen tegelijkertijd gebruiken op uw toestel, zonder dat u steeds de simkaart moet verwisselen.

Wat is eSim?

eSim is een nieuw soort simkaart. De ‘e’ staat voor embedded, ofwel ingebouwd. Het is een kleine chip die in de telefoon is ingebouwd. Hij doet hetzelfde als de traditionele simkaart, maar u kunt ‘m niet uit uw telefoon halen. Bovendien is de eSim ook niet gekoppeld aan één mobiele provider, zoals ouderwetse simkaarten dat wél zijn.

De voordelen van eSim

Behoorlijk wat mensen hebben een zakelijke én een privételefoon. Niet altijd handig om twee toestellen mee te moeten dragen. U kúnt dan kiezen voor één dual sim-toestel (een toestel met ruimte voor twee simkaarten), maar de keuze in dergelijke toestellen is nogal beperkt. eSim tackelt dat probleem; daarmee is elke telefoon een dual sim-telefoon (maar dan zonder de twee fysieke simslots).

eSim is ook erg handig voor mensen die veel in het buitenland zijn. Het Nederlandse abonnement staat dan op de fysieke simkaart en een buitenlands abonnement – of beltegoed – op de eSim. Passeert u de landsgrens, dan schakelt u over op de andere kaart. Dit is in het bijzonder nuttig wanneer u buiten de EU komt, want daar zijn EU-bundels behoorlijk nutteloos.

Welke toestellen hebben eSim?

Dat zijn er nu nog niet zo veel. Alleen nieuwere iPhones, de NUU Mobile X5 en een handvol Google Pixel-toestellen maakt gebruik van eSim. Maar… dat gaat snel veranderen! We denken dat eSim de potentie heeft om heel groot te worden!

Het gevaar van hacken

In het gebruik van een ingebouwde sim schuilen ook nadelen; iemand met minder goede bedoelingen heeft namelijk geen simkaart meer nodig om een nummer in handen te krijgen. Volgens Apply-accountmanager Stanley Telkamp moeten eSim-gebruikers zich daar goed van bewust zijn. “Ik raad gebruikers aan om kritisch naar hun wachtwoord of pincode te kijken. Gebruik écht een sterk wachtwoord om uw telefoon te ontgrendelen. Daarmee kunt u al heel veel problemen voorkomen. Als iemand uw 06-nummer in handen heeft, beschikt diegene ook over alle apps – betaalapps, maar ook social media-apps – die daaraan gekoppeld zijn. Wees uzelf daarvan goed bewust.”

Stanley raadt mensen aan om een extra beveiligingslaag te creëren, om hackers het leven zo zuur mogelijk te maken. “Gebruik zogenaamde Two-Factor Authentication; daarmee ben je veel moeilijker te hacken. Een Authenticator App die ik iedereen kan aanbevelen, is Authy. Die is gratis te downloaden in de bekende appstores.”

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stel een vraag aan de Oaktree Group

  • Vul onderstaande gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.